På gång inför 2015

Vi närmar oss årsskiftet och chansen att rocka loss detta år börjar gå mot sitt slut. Men vad gör det, för redan nu så är det klart med ett gäng fantastiska konserter och shower i Sverige 2015.

Fans

Att påstå att det kommer bli ett fantastiskt år för musikälskaren är knappast någon överdrift hittills. Bara häromdagen så skrev vi ju om de stora akterna som släppts till Bråvalla redan nu. Men det stannar inte där, redan nu är det klart med ett antal stora konserter att sätta tänderna i.

Det allra senaste exemplet såg vi igår på sajten evenemang.se som berättar att de tidigare publikrekordinnehavarna på Ullevi, U2 har gjort klart att de kommer att göra två stycken spelningar i Sverige under 2015. Dock får vi vänta ett tag då datum för spelningarna i Globen är satta till 16:e och 17:e september. Räkna med att gatorna kommer att sakna namn efter denna spelning.

Metallica fyller Ullevi på nytt

Riktigt lika länge behöver man vänta om man är ett stort hårdrocksfan. För i augusti så kommer ett av världens största hårdrocksband genom tiderna, Metallica, åter till Sverige och till Ullevi i Göteborg. Med 110 miljoner sålda album och fler hits än undertecknad har fingrar och tår så behöver bandet näppeligen någon noggrannare beskrivning. Vill man köpa biljetter till konserten så får man dock skynda sig eftersom de redan släppts, och de som tidigare köpt biljetter till Metallicas konserter vet med sig att det brukar inte dröja innan de tagit slut.

I övrigt under nästa år så är det även klart att artister som Sting och Foo Fighters kommer på besök. Dessutom så ger sig Tomas Ledin ut på vad som antagligen kommer att kallas för ”ännu en bejublad sommarturné”.