Rockmusikaler

En populär företeelse inom musikvärlden är musikaler. Ofta har de fått temat från någon film, bok eller teater – eller för den delen någon eller någras livsöden. Vi tänkte här presentera några av de vars musik har rocktema.

Broadway

Rock of Ages

Rock of Ages är en rockmusikal som lär tilltala de allra mest glamrocksfrälsta. Anledningen – man har gjort en musikal där till och med mindre glammiga låtar gjorts mer glammiga- och musikalkompatibla. Musiken kommer från det härliga 80-talet och du bjuds på låtar från bland annat Journey, Twisted Sister, Europe, Whitesnake och Foreigner. Faktum är att denna musikal skiljer sig lite från mängden eftersom det inte sällan är så att en film blir till musikal. Här är det tvärtom, musikalen Rock of Ages blev senare till film med bland andra Tom Cruise i huvudroll. Vill du njuta av klassisk 80-talsrock i lite snällare tappning så är detta den definitiva musikalen att se.

We Will Rock You

Den som kan sin rockmusik vet redan vad denna musikal handlar om. Namnet på musikalen är ju nämligen namne med en av rockhistoriens mest kända låt, vars upphovsmakares musik är vad denna musikal bygger på. We Will Rock You bygger som du förstår på rockbandet Queen:s musik och deras karriär fram tills dess att bandets sångare Freddie Mercury avled i sviterna av sin sjukdom. Är man ett fan av bandets musik så kommer man också att tycka om denna härliga musikal som också är en hyllning till ett fantastiskt band som på 70-talet förändrade musiken i Storbritannien och världen.

Själva musikalen utspelar sig i en dystopisk framtid där man i så stor utsträckning som möjligt undviker originalitet och individualism och där rockmusiken är helt okänd. I musikalen så dyker då en ensam drömmare upp och genom att uppfylla en profetia så kan rockmusiken slutligen återkomma. Här kan du se bilder från musikalen.