Att åka på festival

Att åka på festival är det många som gör under sommaren och att det är rockfestivalerna som drar mest folk är tydligt. Men vilket mode gäller på festivaler, och hur ska man klä sig?

Rockmusikfestival

Ung tjej i rock outfitDet beror mycket på vilken typ av festival det är frågan om när det kommer till klädsel. Vissa kanske inte alls bryr sig, utan de åker i vad som helst utan att bry sig. Medans andra går in med hull och hår och stylar sig ända ut till fingerspetsarna och går ”all in” så att säga när det gäller klädsel. Är det rock som gäller på festivalen så helt klart så är det ett rockigt mode som gäller, t-shirts med bandtryck, bandanas och svarta jeans. Eller så kanske det är läderbrallor och nitbälten beroende på om man diggar hårdrock eller metal.

Folkmusikfestival

Åker man på någon annan festival som spela annan musik än rock så anpassar man ju klädseln därefter. Är det en folkmusikfestival så känns det som att Gene Simmons inte passar in där utan det är en Svensk folkdräkt som gäller. Förvisso kan man klä sig precis som man känner för utan att någon ska klaga på vad man har på sig, men lite anpassning kanske behövs emellanåt. Ofta kan det vara så att de som uppträder på en folkmusikfestival har sina folkdräkter medans besökarna är klädda helt vanligt, men om man skulle ha en folkdräkt liggande så självklart tar man på sig den om åker på en festival med folkmusik.