Dags för festival

Är du van festivalräv eller funderar du på att för första gången uppsöka någon skön festival? Den rutinerade vet vad man bör tänka på men några tips kan ändå vara på plats för den som är helt oinvigd.

Boka biljetter
En festivals popularitet brukar vara beroende av vilka artister som kommer spela på festivalen. Det är sällan hela bokningsprogrammet presenteras utan artister som bokas brukar meddelas successivt. Det kan innebära att ett riktigt dragplåster lika väl kan meddelas kort tid innan festivalen äger rum. Många festivalarrangörer brukar dock sträva efter att presentera dragplåstren så tidigt som möjligt. Poängen är hur som helst att boka biljetter så tidigt som möjligt, och ibland får man ha lite is i magen och boka trots att man väntar på sina personliga eftertraktade bokningar.

Boka in boende
För många hör det nästan till att sova i tält när man är på festival. Det ska vara lite tungt och slitsamt. De som lyxar en aning sover i antingen husvagn eller husbil. Sedan finns ju alltid de kräsna som väljer att boka lokalt boende – antingen vandrarhem eller hotell. Det kan nämnas att all form av boendebokning i anslutning till festival bör ske så snabbt som möjligt. Det blir som kanske anat fullbokat ganska omgående. Var även noga med att kolla upp festivalcampingen innan, så det med säkerhet går att bo med sin husvagn eller husbil där och vad det kan kosta.

Fixa rätt kläder för festivalen
På festival går man klädd hur man vill. Men vare sig man har en hårdrocksstil eller någon annan typ av stil så år det alltid bra att också ha med sig regnkläder. Att ligga med blöta kläder i ett tält och dra på sig en förkylning är ingen höjdare.